Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak i kalafior w chrupiącej panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
dowolna marynata
kalafior 5 kawałkow
jajko 1 szt
mąka 1/3 szkl
tymianek 1 łyżeczka
mleko 5 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak i kalafior w chrupiącej panierce

Kroki postępowania

1
Pierś kurczaka pokroiłam w cienkie plastry i polałam marynatą. Pokroiłam również kalafior, który następnie ugotowałam.
Krok 1 - Kurczak i kalafior w chrupiącej panierce foto
2
Następnie w miseczce wymieszałam mąkę, jajko, paprykę oraz tymianek z mlekiem aż do uzyskania gęstego ciasta naleśnikowego.
Krok 2 - Kurczak i kalafior w chrupiącej panierce foto
3
Każdy kawałek piersi oraz kalafiora moczyłam dokładnie w panierce i posypałam grubo mąką.
Krok 3 - Kurczak i kalafior w chrupiącej panierce foto
4
Smażyłam całość na głębokim oleju.
Krok 4 - Kurczak i kalafior w chrupiącej panierce foto
5
Odsączyłam z tłuszczu i podałam ;)
Krok 5 - Kurczak i kalafior w chrupiącej panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 19.01.2014 12:28
Wbrew pozorom widać co jest kurczakiem, a co kalafiorem :)
Gabi44 02.01.2014 20:05
I losujemy,co komu smacznego wpadnie.
Rycerz
Rycerz 02.01.2014 15:06
Ciekawy przepis
Piotr-21 02.01.2014 15:01
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak