Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak hajderabacki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
kurkuma 2 łyżeczki
cebula 2 szt
jogurt naturalny 400 g
masło klarowane 2 łyżki
ząbki czosnku 2 szt
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Kardamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 3 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól i pieprz

Porada

Podawać z ryżem

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak hajderabacki

Kurczaka opłukać, usunąć z niego skórę i podzielić na mniejsze kawałki.
W rondlu rozgrzać masło klarowane,dodać pokrojoną w plasterki cebulę i zarumienić ją, a następnie dodać kardamon, cynamon, goździki, wymieszać i chwilę smażyć.
Włożyć kurczaka w kawałkach (ja podzieliłam kurczaka na cztery części), wlać puszkę pomidorów, jogurt wymieszany z kurkumą i rozgnieciony czosnek. Doprawić solą i pieprzem.
Nie mieszać tylko dusić pod przykryciem na wolnym ogniu.
Dusić aż kurczak będzie miękki.
Na koniec posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 27.02.2015 08:59
wygląda bardzo smacznie
2milutka 26.02.2015 18:25
fajne jedzonko!!!
Katarzyna59 26.02.2015 18:23
przepyszny,
Wafelek2601 26.02.2015 18:00
Aż chce się jeść
idealme 26.02.2015 15:47
bardzo smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak