Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak a la chiny

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczka 1 sztuka
grzybki mun suszone 8-10 sztuk
Bulion grzybowy 1 szklanka
makaron chiński 10 dag
sos słodko pikantny chili do smaku
kiełki fasoli mung

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak a la chiny

Kroki postępowania

1
Grzybki mun namoczyć w gorącej wodzie.
Krok 1 - Kurczak a la chiny foto
2
Filet opłukać osuszyć i pokroić. Kawałki kurczaka podsmażyć na oliwie. Grzybki pokroić i dodać do kurczaka zalać 1 szklanką bulionu grzybowego ( ja zrobiłam taki z gorącej wody i 1/2 kostki grzybowej) dusić aż 2/3 bulionu odparuje.
Krok 2 - Kurczak a la chiny foto
3
Makaron chiński ugotować według przepisu, pociąć na mniejsze kawałki i dodać do kurczaka i grzybków. Całość doprawić do smaku sosem słodko- pikantnym chilli.
Krok 3 - Kurczak a la chiny foto
4
Kapustę pekińską poszatkować i ułożyć na całym talerzu, na kapustę wyłożyć kiełki fasolki mun i kurczaka z grzybkami.
Krok 4 - Kurczak a la chiny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.07.2013 21:42
fajne danie!
usmiech 13.07.2013 19:36
ciekawy pomysł na kurczaka
Aleksandra/Olcia 13.07.2013 19:33
uwielbiam takie jedzonko
IwonaDD 13.07.2013 17:50
danie w stylu chinskim zawsze atrakcyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak