Makaron ryżowy z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    300 g
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • imbir starty

    1 łyżka
  • pieczarki

    120 g
  • bambus pędy

    100 g
  • seler naciowy

    200 g
  • kukurydza minikolby Smak

    80 g
  • papryka czerwona

    1-2 szt
  • kiełki fasoli mung

    60 g
  • marchew

    1 szt
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • ziarna sezamu

    1 łyżka
  • makaron ryżowy

    50 g
  • olej

    1 łyżka
  • czarny pieprz mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir, podsmażamy. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską, pokrojone w plasterki pieczarki i selera naciowego. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie słupki. Pędy bambusa i kiełki fasoli oraz mini kukurydzę płuczemy i odsączamy na sitku, również dodajemy do kapusty. Na koniec dodajemy pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę. Dusimy warzywa kilka minut. Makaron ryżowy przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu i dodajemy do warzyw. Wlewamy sos sojowy i posypujemy sezamem. Podgrzewamy ok. 2 minut i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota76 07.02.2015 12:43
rewelacyjny przepis. zdrowo i kolorowo
Jagódka77 27.01.2015 20:27
apetycznie wygląda i pewnie tak smakuje
dollce 22.01.2015 00:22
Pyszności
IlonaAlbertos 21.01.2015 20:36
Wspaniałe połączenie.
Wiktoria29 21.01.2015 20:31
świetne danie takie kolorowe
Noruas 21.01.2015 20:11
samo zdrowie
2milutka 21.01.2015 20:02
Wspaniałe danie zachęca do jedzenia!
Futka 21.01.2015 19:53
Wspaniała, kolorowe, zdrowe i niezwykle smaczne połączenie :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat