Kura nadziewana marchwią i mięsem mielonym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kura lub kurczak

    1 szt
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • marchew

    2 szt
  • przyprawa do kurczaka

    do smaku
  • olej do smażenia

  • liście laurowe Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 ziarna
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurę wypłukać, powycinać kości i obsypać przyprawą.
Mięso mielone doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Marchewkę ugotować i obrać ze skórki.
Kurę rozłożyć na stole, wyłożyć mięso mielone, a wzdłuż położyć marchewkę. Nadzianą kurę zeszyć dratwą i wykałaczkami, wyłożyć na blaszkę, polać olejem, posypać zielem angielskim i liśćmi laurowymi i piec w piekarniku na złoty kolor. Po upieczeniu można ją wystudzić. Później pokroić w plastry. Można ją podawać na zimno i na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 06.12.2014 18:14
apetyczna kurka
Margo1 15.06.2013 15:36
wygląda super , ale jeszcze nie robiłam
Małgorzata106 02.07.2012 18:03
super
Chojłówna 28.06.2012 18:51
smaczne
Sylwia56 31.05.2012 13:26
rewelacja
ilka_86 23.03.2012 18:58
świetnie wygląda
kuklik 07.02.2012 15:24
oj lubię lubię
Agnieszka170 15.01.2012 09:50
świetne
Elżbieta17 27.12.2011 09:34
pyszny obiadek:)
Teresa19 25.12.2011 23:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat