Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki z mięsa mielonego z żurawiną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1
bułka 1
ząbek czosnku 1
Koperek suszony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
sól
bazylia
majeranek
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: kulki z mięsa mielonego z żurawiną

Bułkę namoczyć w mleku. Dodać ją do mięsa mielonego. Mieszamy. Do takiej masy dodajemy jajko, sól, wszystkie przyprawy oraz suszoną żurawinę i obrany ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Wszystkie składniki wyrobić. Formować małe kulki i obtaczać w tartej bułce i smażyć na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda28 01.02.2013 08:59
tzw muffinki:-) super
Laila2786 27.01.2013 12:14
wyglądają pysznie
caffee_tea 27.01.2013 12:11
lubię ten przepis
halina17 27.01.2013 12:01
Lubię takie połączenia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak