Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z czarnymi oliwkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z szynki 40 dag
jajko 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia
oliwki czarne 6 sztuk
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z czarnymi oliwkami

Mięso włożyć do miski, dodać jajko. Czosnek, cebulę obrać. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa. Cebulę drobniutko posiekać, dodać do mięsa. Wyrobić masę mięsną, jeśli będzie za rzadka, dodać 2 łyżki tartej bułki. Doprawić mięso do smaku przyprawą do mięsa mielonego, solą oraz pieprzem, wymieszać. Formować małe placuszki, ułożyć czarną oliwkę na środku, uformować kulki. Obtoczyć w tartej bułce. Rozgrzać olej do głębokiego smażenia. Smażyć kulki z wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 25.01.2015 18:41
ciekawie wyglądają
Pietruszka 29.09.2013 10:25
bardzo fajni wyglądają
teresa18 23.01.2013 17:36
fajnie nadziane
madzialena19 02.01.2013 13:34
Super danie.
halina16 03.09.2012 12:12
Bardzo fajny pomysł.
aginaa 14.08.2012 19:54
pomysłowe
foczka-ks 13.08.2012 20:59
i fajnie wyglkąda
msmariusz 13.08.2012 20:52
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak