Kulki z czarnymi oliwkami

Kulki z czarnymi oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone z szynki

    40 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • olej do smażenia

  • oliwki czarne

    6 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kulki z czarnymi oliwkami

Mięso włożyć do miski, dodać jajko. Czosnek, cebulę obrać. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa. Cebulę drobniutko posiekać, dodać do mięsa. Wyrobić masę mięsną, jeśli będzie za rzadka, dodać 2 łyżki tartej bułki. Doprawić mięso do smaku przyprawą do mięsa mielonego, solą oraz pieprzem, wymieszać. Formować małe placuszki, ułożyć czarną oliwkę na środku, uformować kulki. Obtoczyć w tartej bułce. Rozgrzać olej do głębokiego smażenia. Smażyć kulki z wszystkich stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Pani Domu 25.01.2015 18:41
ciekawie wyglądają
Pietruszka 29.09.2013 10:25
bardzo fajni wyglądają
teresa18 23.01.2013 17:36
fajnie nadziane
madzialena19 02.01.2013 13:34
Super danie.
halina16 03.09.2012 12:12
Bardzo fajny pomysł.
aginaa 14.08.2012 19:54
pomysłowe
foczka-ks 13.08.2012 20:59
i fajnie wyglkąda
msmariusz 13.08.2012 20:52
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat