Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki serowo-ziołowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg półtłusty 250 g
koper świeży do smaku
natka pietruszki do smaku
Szczypiorek cienki do smaku
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki serowo-ziołowe

Ser twarogowy zmienić lub dokładnie rozgnieść widelcem. Natkę pietruszki, koperek i szczypiorek drobno posiekać. Ser doprawić solą, niewielką ilością papryki i pieprzem. Dodać posiekane zioła i całość wymieszać. Wstawić do lodówki na pół godziny. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, otoczyć w słodkiej papryce i ułożyć na talerzu.
Podawać jako przekąskę śniadaniową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak