Kulki serowe.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 300 g białego sera

  • 2 łyżli mąki pszennej

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser łączymy z mąką i jajkiem,dokładnie mieszamy i doprawiamy papryką,przyprawą uniwersalną,oregano,pieprzem ziołowym.Z masy formujemy małe kulki,obtaczamy w bułce tartej.Na patelni rozgrzewamy dużą ilość tłuszczu i kulki chwilkę smażymy.
Najlepiej to polecam jeść je na zimno z ketchupem.Są pyszne:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAŁGORZATA108 11.10.2010 15:51
Bardzo zachęcający.
halina17 11.10.2010 12:29
Dobry przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat