Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki ryżowe z serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż ugotowany 400 gram
ser żółty 100 gram
musztarda 1 łyżka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do głębokiego smażenia

Porada

Kulki te można podać na ciepło, jako dodatek do obiadu lub na zimno z ulubionym sosem jako przekąskę.

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ryżowe z serem

Kroki postępowania

2
Do ugotowanego wcześniej ryżu dodajemy starty na tarce o dużych oczkach ser. Mieszamy.
Krok 1 - Kulki ryżowe z serem foto
4
Następnie dodajemy musztardę i ponownie dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Kulki ryżowe z serem foto
5
Z masy formujemy kulki dowolnej wielkości. Każdą z nich obtaczamy w bułce tartej, następnie w roztrzepanych jajkach i ponownie w bułce tartej.
Krok 3 - Kulki ryżowe z serem foto
6
Olej rozgrzewamy i wrzucamy do niego przygotowane kulki. Smażymy na złoty kolor.
Krok 4 - Kulki ryżowe z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sabik86 08.11.2015 21:09
Pycha, na pewno się wypróbuję.
Pani Domu 07.11.2015 20:51
super kuleczki, super pomysł
RenataZ-et 07.11.2015 13:28
bardzo fajny pomysł
Aleksandra/Olcia 07.11.2015 09:52
super przystawka
mileneczka5 07.11.2015 08:34
pomysłowe jedzonko-ciekawy przepis.
agaK. 06.11.2015 23:17
Na przekąskę super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak