Kulki rafaello, 40szt.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 szt
  • andrut

    2 szt
  • kokos

    20 dag
  • mleko w proszku

    2 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • woda

    0,5 szklanka
  • migdały

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier z wodą zagotować i ostudzić. Pokruszyć andruty do rondelka, dodać masło, mleko, kokos (10dag) i wodę z cukrem. Zagnieść ciasto, wstawić do lodówki aż stężeje. Formować kulki i wkładać migdały do środka. Obtoczyć w kokosie.
1 porcja ok. 38-40 kulek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat