Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsne z jagnięciny

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagnięcina mielona 500 g
jajko 1 szt
Kmin rzymski mielony Prymat 1,5 łyżeczki
kolendra mielona 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne z jagnięciny

Do mięsa ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach cebulkę. Czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy bardzo dokładnie całą masę. Na patelni rozgrzewamy olej. Z gotowej masy mięsnej formujemy w dłoniach małe kulki i kładziemy na rozgrzanym oleju. Smażymy z każdej ze stron na rumiany kolor. Usmażone kuleczki kładziemy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 15.05.2017 10:00
ciekawy pomysł
RenataZ-et 14.05.2017 22:17
super kulki :)
Grazyna0211 14.05.2017 16:31
smaczne danie
mirosława4 14.05.2017 14:59
smaczne nie tylko na przystawkę
AZgotuj 14.05.2017 13:59
przepyszne mięsko:)
olkaaa 14.05.2017 12:53
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak