Kulki mięsne z jagnięciny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagnięcina mielona

    500 g
  • jajko

    1 szt
  • Kmin rzymski mielony Prymat

    1,5 łyżeczki
  • kolendra mielona

    2 łyżeczki
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach cebulkę. Czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy bardzo dokładnie całą masę. Na patelni rozgrzewamy olej. Z gotowej masy mięsnej formujemy w dłoniach małe kulki i kładziemy na rozgrzanym oleju. Smażymy z każdej ze stron na rumiany kolor. Usmażone kuleczki kładziemy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 15.05.2017 10:00
ciekawy pomysł
RenataZ-et 14.05.2017 22:17
super kulki :)
Grazyna0211 14.05.2017 16:31
smaczne danie
mirosława4 14.05.2017 14:59
smaczne nie tylko na przystawkę
AZgotuj 14.05.2017 13:59
przepyszne mięsko:)
olkaaa 14.05.2017 12:53
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat