Kuleczki z bryndzą

Kuleczki z bryndzą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki surowe

    75 dag
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    20 dag
  • wędzony boczek

    15 dag
  • śmietana

  • sól

  • bryndza

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i zetrzec na drobnej tarce.Dodać jajo, mąkę, szczyptę soli i wymieszać. Ciasto przecierać przez grube sitko prosto do osolonego wrzatku. Gotować do wypłynięcia. Po wyjęciu z wody osączyć kuleczki na druszlaku, przełożyć do garnka i wymieszać z pokruszona bryndzą. Ciepłe nałożyć na talerze, polać skwarkami z boczku i smietaną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

14.04.2013 09:51
ciekawe, podoba mi się

TyTaN

02.04.2012 18:39
dla mnie dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat