Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki orzechowe oblane białą czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
cukier puder 3/4 szklanki
orzechy laskowe 2 szklanki
aromat waniliowy 1 łyżeczka
czekolada biała 200 g
śmietana 2 łyżki
herbatniki 30 dag
spirytus 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki orzechowe oblane białą czekoladą

Herbatniki pokruszyć dokładnie. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodajemy aromat waniliowy, spirytus i herbatniki. Dokładnie mieszamy. Jeśli masa się rozpada możemy dodać 2 łyżki śmietany jeśli lepi się to nie dodajemy śmietany. Z tej masy formujemy niewielkie kuleczki.Mniej więcej wielkości orzechów włoskich.
Czekoladę białą roztapiamy w kąpieli wodnej lub lekko podgrzewamy w rondelku, by otrzymać płynną czekoladę.
Orzechy laskowe rozdrabniamy-one będą naszą posypką. Kuleczki polewamy lub namaczamy w rozpuszczonej czekoladzie a następnie obtaczamy w orzechach. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 22.04.2013 14:04
świetne , fantastyczne
fictor123 06.01.2013 12:18
pycha
reniatka 25.11.2012 10:13
rewelacyjne te kulezki
justys759 23.11.2012 19:55
pychota;)
ssylwiaa 22.11.2012 18:23
świetne! :)
Krzysztof15 22.11.2012 18:13
super
babajaga1969 22.11.2012 16:24
bardzo smaczne :))
Konczi 22.11.2012 07:09
wyglądają bardzo apetycznie
caffee_tea 21.11.2012 22:56
pyszne
Mysiunia 21.11.2012 22:49
przepyszne :)
Joanna46 21.11.2012 22:20
To kuleczki dla dorosłych. :)
luki1984 21.11.2012 22:20
fajne i smaczne
luki1984 21.11.2012 22:20
fajne i smaczne
Simeo 21.11.2012 21:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak