Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kule pieczarkowo - mięsne.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz

mięso mielone 500 gr
jajko 1 szt
cebula 1 szt
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
sól do smaku
ząbki czosnku 2 ząbki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1/3 łyżeczki
bułka namoczona w mleku 1 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
ser żółty 100 gr.starty na tarce grube oczka

dodatkowo

pieczarki 10 szt .większe
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kule pieczarkowo - mięsne.

1.
Pieczarki oczyścić oddzielić ogonki .
2.
Farsz - mięso połączyć z przyprawami , dodać jajko , pół puszki kukurydzy pokrojoną w drobną kosteczkę cebule, namoczoną ale odciśniętą kajzerkę oraz sterty na grubych oczkach ser żółty, wszystko razem wymieszać .
3.
Takim farszem napełnić pieczarki formując kule ,
4.
Pozostałe 2 jajka rozbełtać
5.
Pieczarki obtoczyć jajku i w tartej bułce cale dookoła .
6.
Smażyć na gorącym oleju z każdej strony.
Udekorować listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.02.2017 16:04
fajne jedzenie
gusia1000 08.02.2017 21:44
Pyszne jedzenie.
halina17 08.02.2017 19:16
Dzisiaj robiłam na obiad podobne .
gosia56 08.02.2017 10:45
na pewno smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak