Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kukurydziany biszkopt przekładany dżemem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 duże
cukier puder 1/2 szkl
mąka kukurydziana 1/2 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
dżem 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: kukurydziany biszkopt przekładany dżemem

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywną pianę, żółtka ubijamy z cukrem waniliowym, następnie łączymy delikatnie mieszając białka z żółtkami na końcu dodajemy przesianą mąkę
Krok 1 - kukurydziany biszkopt przekładany dżemem foto
2
wszystko delikatnie mieszamy i wykładamy na tortownicę średniej wielkości pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni
Krok 2 - kukurydziany biszkopt przekładany dżemem foto
3
po wystudzeniu przekrawamy na pół i przekładamy dżemem
Krok 3 - kukurydziany biszkopt przekładany dżemem foto
4
całość posypujemy cukrem pudrem
Krok 4 - kukurydziany biszkopt przekładany dżemem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 30.03.2013 00:20
świetny , ja go wykorzystam do mojej diety
kuklik 19.03.2013 12:08
proste ale jaki efekt tylko pozazdrościć
caralajna 16.03.2013 18:26
jak dla mnie rewelacja, nieskomplikowane, pyszne ciasto, do tego bez glutenu :)
w mojej kuchni 16.03.2013 17:58
delikatny z ładnym kolorem..
Sisterskitchen 16.03.2013 17:06
ciekawe, muszę spróbować, też jeszcze nie robiłam takiego
Pusia 16.03.2013 16:36
takiego jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak