Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydziane romby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 250 ml
mleko 250 ml
kasza 15 dag/kukurydziana
sól do smaku do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
ser żółty 10 dag
jajko 1 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydziane romby

Wykonanie:
Wodę zagotować z mlekiem, wsypać kaszę kukurydzianą i stale mieszając gotować bardzo powoli przez 10 minut. Następnie przyprawić do smaku, wbić jajko i dodać posiekany żółty ser, dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą, wyłożyć równomiernie masę kukurydzianą, całkowicie ostudzić i pokroić w romby. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 18.08.2016 12:55
Ciekawy przepis.
olkaaa 18.08.2016 10:44
fajny pomysł
AZgotuj 18.08.2016 09:33
uwielbiam takie kluseczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak