Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka z truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 sztuka
jajko 5 sztuk
mąka krupczatka 2,5 szklanka
cukier kryształ 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 0,5 szklanka
cukier wanilinowy 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka z truskawkami

Margaryne laczymy z zoltkami, cukrem i dodajac po lyzce mleka ucieramy na gladka mase. Natepnie dodajemy make z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym. Wszystko razem laczymy, na koncu delikatnie dodajemy piane z ubitych jajek. Na ciasto ukladamy owowce, pieczemy ok. 40 minut w 160 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 07.08.2014 23:37
uwielbiam wilgotne ciasta, a to do nich nalezy...
rutynka 11.04.2014 15:22
pyszniutkie:)
Pani Domu 22.01.2014 19:43
smakowita kruszonka
mela25 10.01.2014 09:56
proste szybkie i dobre
Ada-Gaba 30.12.2013 13:06
znakomite pysznosci
dorotka0000025 26.07.2013 16:02
wyglada smakowicie
klaudusia198888 09.07.2013 22:00
mniam, uwielbiam :P
Halina14 07.07.2013 12:43
proste szybkie i dobre
everay 04.07.2013 21:28
ciasto na czasie:) też takie uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak