Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka z rabarbarem i bananem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 75 g
cukier puder 75 g
mąka 75 g
rabarbar 2 łodygi
cukier 3 łyżki
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka z rabarbarem i bananem

Kroki postępowania

1
Rabarbar obieramy, kroimy na małe kawałki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zasypujemy cukrem.
Krok 1 - Kruszonka z rabarbarem i bananem foto
2
Odkładamy na 20 minut, gdy wypuści sok odlewamy go.
Krok 2 - Kruszonka z rabarbarem i bananem foto
3
Banany obieramy i kroimy na cienki plasterki.
Krok 3 - Kruszonka z rabarbarem i bananem foto
4
Plasterkami bananów przykrywamy rabarbar.
Krok 4 - Kruszonka z rabarbarem i bananem foto
5
Masło, cukier puder i mąkę pszenną wkładamy do miski i wszystko razem rozcieramy palcami tworząc grudki z ciasta.
Krok 5 - Kruszonka z rabarbarem i bananem foto
6
Kruszonkę wykładamy na owocach. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny.
Krok 6 - Kruszonka z rabarbarem i bananem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 31.10.2013 08:03
te zestawienie smaków jest dla mnie, uwielbiam takie ciacha:)
Magula 07.07.2013 16:29
heh ja ostatnio rzeczywiście tak mam że jadłabym tylko kruszonkę
sasanka 07.07.2013 00:13
Fajny pomysł dla ludzi, którzy z ciasta najbardziej lubią kruszonkę :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak