Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik żołądkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
woda 4 litry
włoszczyzna 1 pęczek
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
ziemniaki 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuk
kasza 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik żołądkowy

- żołądki oczyścić i dobrze umyć, zalać niedużą ilością wody i zagotować, wodę z nich wylać, żołądki popłukać i wlać wodę na zupę, gotować z zielem ang. i liście laurowym ze 40 minut
- dołożyć pokrojoną w kostkę włoszczyznę,ziemniaki,wsypać kaszę
- gotować z 25 minut na małym gazie
- na koniec dołożyć kucharka,pieprz mielony
- można dodać śmietanę do talerza
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 23.06.2014 15:39
żołądki w każdym wydaniu uwielbiam
Jagódka77 15.06.2014 11:57
lubię żołądki w takim wydaniu są na pewno pyszne
Marlenka.S 11.01.2014 16:26
fajna zupka, lubię żołądki
Sroczka 10.01.2014 23:00
Pyszna zupka, taką bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak