Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

krupnik żołądkowy

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe
1 kg
woda
4 litry
włoszczyzna
1 pęczek
Kucharek przyprawa do potraw
1 łyżka
Sklep Prymat
ziemniaki
4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
5 sztuk
Sklep Prymat
kasza
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik żołądkowy

- żołądki oczyścić i dobrze umyć, zalać niedużą ilością wody i zagotować, wodę z nich wylać, żołądki popłukać i wlać wodę na zupę, gotować z zielem ang. i liście laurowym ze 40 minut
- dołożyć pokrojoną w kostkę włoszczyznę,ziemniaki,wsypać kaszę
- gotować z 25 minut na małym gazie
- na koniec dołożyć kucharka,pieprz mielony
- można dodać śmietanę do talerza
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 23.06.2014 15:39
żołądki w każdym wydaniu uwielbiam
Jagódka77 15.06.2014 11:57
lubię żołądki w takim wydaniu są na pewno pyszne
Marlenka.S 11.01.2014 16:26
fajna zupka, lubię żołądki
Sroczka 10.01.2014 23:00
Pyszna zupka, taką bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak