Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z podrobami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 1/2 litr
kości wieprzowe 1/2 kg
marchew 3 szt.
pietruszka 2 szt.
seler 1/4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
kasza 6 dkg
masło 1 łyżeczka
podroby z kurczaka 1/2 kg
żółtko jajek 1 szt.
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z podrobami

Do 1 1/2 litra wody dodajemy 1/2 kg kości wieprzowych, 3 szt. marchwi, 2 szt. pietruszki, 1/4 szt. selera, 2 szt. liści laurowych.
Kolejno gotujemy na gęsto 6 dkg kaszy - rodzaj wg. uznania z dodatkiem masła.
Kaszę z rosołem rozprowadzić razem. Podroby z kurczaka kroimy na drobne paski i wszystko dodajemy do zupy.
Krupnik miał gęstą konsystencje dodajemy 1 rozbiję żółtko i 1 łyżeczkę przyprawy uniwersalnej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak