Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z pęczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pęczek włoszczyzny 1
ziemniaki kilka sztuk
pęczak pół szklanki
kostki rosołowe 2
śmietana 1 łyżka
natka pietruszki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z pęczakiem

Zagotować wodę, wrzucić kostki rosołowe, a następnie pęczak.Podgotować trochę.Dodać włoszczyznę i ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować do miękkości.Na koniec dodać łyżkę śmietany i natkę pietruszki.Doprawić w razie potrzeby kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 10.11.2010 09:00
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak