Krupnik z pęczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pęczek włoszczyzny

    1
  • ziemniaki

    kilka sztuk
  • pęczak

    pół szklanki
  • kostki rosołowe

    2
  • śmietana

    1 łyżka
  • natka pietruszki

  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę, wrzucić kostki rosołowe, a następnie pęczak.Podgotować trochę.Dodać włoszczyznę i ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować do miękkości.Na koniec dodać łyżkę śmietany i natkę pietruszki.Doprawić w razie potrzeby kucharkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata113 10.11.2010 09:00
smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat