Krupnik z kaszą jęczmienną i pulpecikami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso

    250 g
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • cebula

    1/2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka lub seler

    1 szt
  • por (biała część)

    100 g
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • koperek

  • kasza jęczmienna

    100 perłowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone połączyć z jajkiem,bułką tartą i posiekaną cebulą.
Doprawić solą i pieprzem. Uformować 12 małych pulpecików.
Marchewkę,pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w krążki. Zagotować 2 litry wody,wrzucić pulpeciki,doprawić przyprawą do potraw,gotować 10 minut. Dodać kaszę jęczmienną,warzywa.Gotować
około 25 minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać koperek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 23.03.2013 07:31
pyszna zupka na obiad
wiola333 13.03.2013 14:20
bardzo smaczny przepis
Betka 03.08.2012 08:17
podoba mi się;)
ZEWA 28.07.2012 10:38
z pulpecikami jeszcze krupniku nie robiłam, apetycznie wygląda
Andysz 22.07.2012 08:56
pyszny!;)
Katarzyna87 19.07.2012 10:43
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat