Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z grzybami na szybko

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 200 g
rosół czysty 2 litry
ziemniaki ugotowane do smaku
zielenina do smaku
grzyby świeże 300 g
Czosnek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sos sojowy
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z grzybami na szybko

Rosół doprowadzić do wrzenia, dodać ugotowaną kaszę jęczmienną oraz posiekaną zieleninę. Ugotowane zimne ziemniaki utrzeć na tarce o największych oczkach.
Grzyby pokroić dowolnie i przesmażyć na odrobinie smalcu z drobno posiekaną cebulą. Posolić i chwilę poddusić kiedy puszczą sok. Po kilku minutach dodać do zupy. Gotować 10-15 minut na małym płomieniu przyprawiając do smaku czosnkiem, pieprzem i sosem sojowym. Do talerzy włożyć porcje utartych gotowanych ziemniaków i zalać gorącą zupą.
Można całość zabielić jogurtem greckim albo śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 23.11.2016 19:42
Bardzo smaczny
Konczi 23.11.2016 19:15
pysznie wygląda
agnieszka214 23.11.2016 19:10
Apetyczna zupka
Motorek 23.11.2016 18:54
smaczna zupa
w mojej kuchni 23.11.2016 17:59
smaczny krupnik w moim smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak