Krupnik wiosenny

Krupnik wiosenny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek parzony

    500 g
  • pierś z kurczaka

    300 g
  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • por (biała część)

  • ziemniaki

    4 szt
  • kasza jęczmienna perłowa

    100 g
  • natka pietruszki

    1/2 peczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    6 szt
  • sól

  • Liść lubczyku suszony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krupnik wiosenny

Boczek oraz kurczaka gotujemy w wodzie z dodatkiem marchewek, pietruszki, selera, pora oraz przypraw. Gdy będą miękkie wyciągamy je i przecedzamy wywar tak, aby oddzielić od niego przyprawy. Do wywaru wkładamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz opłukaną kaszę. Gotujemy około 15-20 minut aż ziemniaki i kasza będą miękkie. Marchew, pietruszki i seler kroimy w kostkę. Podobnie w kostkę kroimy boczek i pierś kurczaka. Warzywa, mięso oraz posiekaną natkę pietruszki dodajemy do wywaru. Doprawiamy do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Grazyna0211 14.12.2015 15:44
smaczna zupa
Zdzisław 11.04.2014 11:55
dla mnie smaczne danie podano
Laila2786 11.04.2014 11:40
smaczna i sycąca zupka
Magula 11.04.2014 08:39
Rzeczywiście wygląda wiosennie
patryska76 10.04.2014 17:54
Ale smaczna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat