Krupnik wiosenny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek parzony

    500 g
  • pierś z kurczaka

    300 g
  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • por (biała część)

  • ziemniaki

    4 szt
  • kasza jęczmienna perłowa

    100 g
  • natka pietruszki

    1/2 peczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    6 szt
  • sól

  • Liść lubczyku suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek oraz kurczaka gotujemy w wodzie z dodatkiem marchewek, pietruszki, selera, pora oraz przypraw. Gdy będą miękkie wyciągamy je i przecedzamy wywar tak, aby oddzielić od niego przyprawy. Do wywaru wkładamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz opłukaną kaszę. Gotujemy około 15-20 minut aż ziemniaki i kasza będą miękkie. Marchew, pietruszki i seler kroimy w kostkę. Podobnie w kostkę kroimy boczek i pierś kurczaka. Warzywa, mięso oraz posiekaną natkę pietruszki dodajemy do wywaru. Doprawiamy do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 14.12.2015 15:44
smaczna zupa
Zdzisław 11.04.2014 11:55
dla mnie smaczne danie podano
Laila2786 11.04.2014 11:40
smaczna i sycąca zupka
Magula 11.04.2014 08:39
Rzeczywiście wygląda wiosennie
patryska76 10.04.2014 17:54
Ale smaczna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat