Krupnik odchudzony.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziki kurczaka bez skóry

    3 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 duża sztuka
  • seler korzeniowy

    1/2 mała sztuka
  • por liście

    2 szt
  • kasza jęczmienna

    3 łyżki czubate
  • ziemniak

    4 szt
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 garść duża
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 łyżeczka czubata
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5-6 ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew,pietruszkę i seler obrałam,dokładnie umyłam. Mięso po zdjęciu z niego skóry dobrze wymyłam zimną wodą i wraz z oczyszczonymi warzywami włożyłam do garnka i zalałam zimną wodą w ilości ok.2-2,5 litra.Włożyłam umyte liście pora. Wstawiłam na gaz i gdy się całość zagotowała zszumowałam.Dołożyłam plasterki prawdziwka , liść laurowy i ziele angielskie.Gotowałam całość ok.30 minut po czym wsypałam wypłukaną kaszę i przyprawę uniwersalną,sól i pieprz a także suszony lubczyk.Gotowałam co pewien czas mieszając ok.15 minut i dołożyłam pokrojone w kostkę ziemniaki i razem gotowałam już do miękkości wszystkich składników.Mięso można zjeść oddzielnie lub wykorzystać do pierogów,pasztecików czy zapiekanek. Zupę posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 28.04.2013 11:02
Ależ mam ochotę na porcyjkę. Bardzo lubię krupnik, niestety nie gotuję, bo moi domownicy nie lubią.
Janina 27.04.2013 20:14
Bardzo smaczna zupka
miki47 27.04.2013 19:55
smaczny przepis
wiola333 27.04.2013 19:43
bardzo apetyczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat