Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na skrzydełkach kurczaka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1/2 kg
grzyby suszone 2 kapelusze
włoszczyzna
pieprz 5-6 szt
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kasza jęczmienna 4 łyżki
natka pietruszki
ziemniaki 4 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na skrzydełkach kurczaka

Umyte skrzydełka zalałem w garnku wodą, dodałem grzybki i przyprawy.
Gotowałem 20 min. Dodałem opłukana kaszę i poszatkowaną na grubej tarce włoszczyznę i dalej gotowałem. Gdy warzywa były miękkie dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki, trzymałem garnek na słabym ogniu do chwili, aż były miękkie. Wówczas odstawiłem z ognia, wyjąłem mięso, obrałem je z kości, rozłożyłem na talerze, zalałem zupą i wsypałem zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 31.08.2016 22:55
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak