Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na indyku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki indycze 1 sztuka
kasza manna 15 dkg
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na indyku

Golonko umyć i zalać wodą. Posolić. Zagotować. Wyjąć szumowiny. Dodać starte warzywa. Gotować do miękkości. Dodać kaszę. Gotować, aż będzie miękka. Golonko wyjąć, pokroić na kawałki i dodać do zupy. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak