Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

krupnik Mamy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół
2 l
ziemniaki
50 dkg
śmietana
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
kasza jęczmienna
1/2 szkl.
pietruszka zielona
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik Mamy

Przez 2-3 godziny namoczyć 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej wiejskiej.
Do przygotowanego wcześniej rosołu dodać namoczoną kaszę i gotować. Gdy kasza zmięknie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i też gotować do miękkości. Na koniec można dodać śmietanę, natkę pietruszki oraz kawałki mięsa z rosołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 11.07.2012 23:16
moja Mama też taki pyszny krupniczek robi (:
gusia1000 19.02.2012 18:30
Super zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak