Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik kukurydziany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości schabowe 1/2 kg
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt.
por 1 szt./mały
ziemniaki 1/2 kg
kasza kukurydziana 3 łyżki
sól do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik kukurydziany

Wykonanie:
Kości zalać zimną wodą i ugotować rosół, następnie przecedzić. Włoszczyznę umyć, pokroić, zalać rosołem, dodać kaszę, posolić do smaku i ugotować. Następnie wrzucić obrane pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Przed podaniem posypać pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak