Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik jaglany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 20 dag
kości 1/2 kg
kasza jaglana 15 dag
woda 1 litr
mleko 1/2 litra
ziemniaki 25 dag
masło 2 łyżki
cebula biała 2 szt
sól do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik jaglany

Sposób przygotowania:
Ugotować wywar z kości i włoszczyzny w 1 l wody. Do wrzącego wywaru wlać mleko, wsypać kaszę, posolić i podgotować. Następnie wrzucić pokrojone ziemniaki oraz pokrojoną i zrumienioną na maśle cebulę. Ugotować do miękkości i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 08.10.2014 11:28
apetycznie wyglada
Janina 07.10.2014 22:07
Zdrowa zupka;)
Malinka 07.10.2014 18:33
Na pewno bardzo smaczna zupa :)
Katarzyna59 07.10.2014 18:29
smakowita zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak