Krupnik

Krupnik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko z kurczaka

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1/2 szt
  • por

    1/3 szt
  • kasza jęczmienna

    4-5 łyżek
  • ziemniaki

    2 szt
  • koperek świeży

    1 pęczek
  • woda zimna

    1,5 litra
  • sól

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udko opłukać pod zimna bieżącą wodą, zalać wodą, dodać obrane i potarte na tarce o grubych oczkach marchew, pietruszkę , seler i ziemniaki oraz pora pokrojonego w półplasterki, gotować do miękkości. Zbierać łyżką z wierzchu powstającą szumowinę z mięsa i warzyw. Po tym czasie wyjąć mięso, wsypać kaszę, gotować do czasu aż kasza będzie miękka. Doprawić do smaku a na koniec dodać drobno poszatkowany koperek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat