Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUPNIK

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
cebula 1 szt
pałki z kurczaka 5 szt
kasza jęczmienna 250 g
natka pietruszki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: KRUPNIK

Mięso włożyć do garnka, zalać wodą na 3/4 wysokości garnka i wstawić na ogień. Jak zacznie się gotować, zebrać szumowiny i osolić. Mięso gotować do miękkości, a następnie wyjąć je z wywaru aby się nie rozpadło.
Warzywa obrać i pokroić na kawałki. Pietruszkę posiekać. Wszystkie warzywa oprócz ziemniaków wkładamy doc wywaru i gotujemy. Wsypujemy również kaszę.
Gdy warzywa będą robiły się miękkawe, do zupy dodajemy pokrojone na kawałki ziemniaki i gotujemy aż zmiękną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak