Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
woda 2 litry
skrzydełka kurczaka 2 sztuki
marchewka kilka sztuk
ziemniaki 5 sztuk
kasza jęczmienna 2 garści
por 1/2 sztuki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, zalać wodą, gotować. Marchew obrać i pokroić na mniejsze kawałki, dodać do mięsa, następnie dodać ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 1 - Krupnik foto
2
Następnie dodać pora i kilka garści kaszy jęczmiennej. Gotować dalej.
Krok 2 - Krupnik foto
3
Dodać przyprawy i natkę pietruszki.
Krok 3 - Krupnik foto
4
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy i gotować do miękkości. Podawać na ciepło.
Krok 4 - Krupnik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 24.04.2017 07:06
Uwielbiam :)
Wacław 16.01.2017 17:31
pyszna ,lekka zupa :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak