Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 0,75 szkl
pieczarki 30 dkg
pierś z kurczaka 1 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
masło 0,25 kostki
seler 0,25 szt
przyprawa uniwersalna
pieprz
sól
woda 4 l
śmietana 12%

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik

wodę zagotowujemy dodajemy pierś z kurczaka i chwile gotujemy by lekko zmiękła i następnie dodajemy kaszę oraz startą marchew i selera i gotujemy. W tym czasie roztapiamy masło kroimy w kostkę cebule lekko szklimy i dodajemy pokrojone pieczarki chwile dusimy i przesypujemy do zupy wszystko razem gotujemy wraz z przyprawami pod koniec doprawiamy do smaku. Ugotowane mięso kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Jeśli zupa byłaby zagesta możemy dodać wiecej wody Przed podaniem zupy dodajemy wg uznania śmietanę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 13.05.2013 21:54
uwielbiam takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak