Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
porcja rosołowa 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 0,5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
ziele angielskie 4 ziarenka
ziemniaki 4 szt
kasza jęczmienna 4 garście
sól i pieprz do smaku
przyprawa do zup do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

1. Kaszę płukamy.
2. Porcję rosołową i kaszę gotujemy w wodzie przez 20 minut. Następnie dodajemy pietruszkę, marchewkę startą na dużej tarce oraz listek laurowy, ziele, maggę do smaku i ziemniaki pokrojone w kostkę.
3. Gotujemy do momentu aż kasza, ziemniaki i porcja rosołowa będzie miękka. Przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 30.05.2014 11:03
lubię smak tej zupy
fotoviderek 28.12.2013 09:07
Krupnik na medal :)
IKrakowianka 02.12.2013 19:09
super zupa :)
caralajna 01.06.2013 07:05
dawno nie jadłam
pestka 24.03.2013 10:10
własnie dziś zabieram się do zrobienia takiej zupki
Laila2786 16.03.2013 13:14
dawno nie robiłam a to taka dobra zupka
wiola333 16.03.2013 09:56
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak