Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy z pianką i rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mąka pszenna 2/ szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
cukier 2/3 szklanki
margaryna 1 sztuka
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
rabarbar 60 dag
cukier 4 łyżki

PIANA

białko 5 sztuk
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy z pianką i rabarbarem

Kroki postępowania

1
Obie mąki przesiać, dodać proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy oraz margarynę .
Krok 1 - Kruchy z pianką i rabarbarem foto
2
Wszystko razem połączyć, pod koniec wbić jajka i wyrobić dosyć wolne ciasto.
Krok 2 - Kruchy z pianką i rabarbarem foto
3
Wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, posypać bułką tartą. Zapiec w 180 st 15 min.
Krok 3 - Kruchy z pianką i rabarbarem foto
4
W międzyczasie przygotować rabarbar. Rabarbar umyć obrać ze skórki i pokroić na drobne kawałki, wymieszać z cukrem i wyłożyć na podpieczone ciasto.
Krok 4 - Kruchy z pianką i rabarbarem foto
5
Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać aż będzie szklista. Pod koniec łyżką wmieszać mąkę ziemniaczaną.
Krok 5 - Kruchy z pianką i rabarbarem foto
6
Pianę wyłożyć na rabarbar.
Krok 6 - Kruchy z pianką i rabarbarem foto
7
Piec jeszcze około 30 min.
Krok 7 - Kruchy z pianką i rabarbarem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 06.06.2016 21:15
Pyszne ciasto, bardzo lubię rabarbar ;)
bertpvd 06.06.2016 19:20
ale piękne ciasto !
Stenka 06.06.2016 19:05
smaczne ciasto
Damiano
Damiano 06.06.2016 18:51
wygląda pysznie
anja3107 06.06.2016 16:03
uwielbiam lato za takie smaczki :)
Monika-twin 06.06.2016 15:18
Letnie smaki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak