Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy makowiec bezglutenowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1 szkl
mąka ryżowa 1 szkl
mąka gryczana 1 szkl
cukier 1/4 szkl
masło 200 g
żółtko jajek 4 szt
marcepan 200 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa makowa 1 puszka bez glutenu

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy makowiec bezglutenowy

Mąki, masło, żółtka, cukier, marcepan i proszek do pieczenia zagniatamy szybko na zwarte ciasto. Dzielimy je na dwie części i odstawiamy do zamrażarki na ok 1 godz.

Połowę ciasta ścieramy na grubej tarce na dno blaszki i lekko zapiekamy w 180 stopniach. Na to wykładamy masę makową z bakaliami i na wierzch ścieramy resztę ciasta.

Zapiekamy jeszcze ok 40 min, do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.02.2017 09:40
smaczne ciasto
foczka-ks 01.02.2017 12:30
ładnie wygląda
Wafelek2601 31.01.2017 12:03
Super do kawy
2milutka 31.01.2017 11:05
Fajne ciasto: )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak