Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krucho- drożdżowe rogaliki z czekoladą

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
masło 150 g
żółtko jajek 3 szt
jajko 1 szt
cukier 1 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyżki
drożdże 20 g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
czekolada mleczna 1,5 tabliczki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Krucho- drożdżowe rogaliki z czekoladą

1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję pokruszone drożdże, żółtka, jajko, cukier, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto.

2. Przygotowane ciasto rozwałkowuję na grubość 4mm. Ciasto kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta kładę 2 kostki czekolady. Ciasto zwijam w rogaliki.

3. Rogaliki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu oprószam je cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.02.2016 11:52
doskonałe rogaliki :-)
Franciszek 12.02.2016 23:28
dobre rogaliki do kawy
JulkaTomeczek 12.02.2016 22:39
Pyszne rogaliki
Renata9 12.02.2016 21:28
Fajne rogaliczki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak