Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z pianką i malinami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka 2,5 szklanki
margaryna 1 kostka
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
żółtko jajek 5 szt

Składniki na masę

białko 5 szt
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 szt
budyń waniliowy 2 szt
maliny świeże 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z pianką i malinami

Kroki postępowania

1

Wykonanie ciasta:
Z podanych składników wyrabiamy ciasto. 1/3 ciasta zamrażamy. 2/3 ciasta wykładamy na przygotowaną średnią blachę i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Krok 1 - Kruche z pianką i malinami foto
2
Wykonanie masy:
Białka ubijamy, dodajemy cukier i cukier waniliowy, budynie, wyrabiamy masę mikserem na małych obrotach, po czym dodajemy olej i jeszcze chwilę miksujemy powoli.
Krok 2 - Kruche z pianką i malinami foto
3
. Masę wlewamy na przestygnięty spód , układamy owoce, na górę trzemy ciasto z zamrażarki.
Krok 3 - Kruche z pianką i malinami foto
4
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Po upieczeni posypujemy cukrem pudrem.
Krok 4 - Kruche z pianką i malinami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 22.08.2016 08:00
Smaczne ciasto.
gusia1000 22.08.2016 00:50
Dobre ciasto.
Iwusia 21.08.2016 23:46
lubię to ciasto
Mniam 21.08.2016 23:39
Delikatne i aromatyczne ciasto :)
mirosława4 21.08.2016 21:16
smaczne ciasto
KORAL 21.08.2016 20:56
Pyszne ciacho :)
gosia1988 21.08.2016 20:38
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak