Kruche z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    6 szkl
  • margaryna

    1 1/2 paczki
  • żółtka

    7 szt
  • śmietana

    5-7 łyżek
  • proszek do pieczenia

    4 płaskie łyżeczki
  • cukier

    1 1/4 szkl
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • jabłka

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane jabłka drobno kroimy i przesmażamy w garnku, dodajemy 6-7 łyżek cukru.
Wszystkie składniki ciasta zagniatamy na stolnicy.Dzielimy ciasto na dwie części i wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Następnie rozwałkowujemy ciasto i wykładamy do formy, dodajemy przesmażone jabłka, a wierzch przykrywamy drugim ciastem.Możemy posmarować wodą i posypać cukrem pudrem. Pieczemy w temp. 180 stopni ok.50-60 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 07.07.2017 12:40
smaczne ciasto
olkaaa 19.12.2013 09:30
chętnie zrobię
Rybciia 08.10.2013 10:33
pycha ciasto :-)
ONY_za_kare 31.08.2013 10:48
lubie to ciacho!
Łukasz15 30.08.2013 10:12
Pyszne ciasto
Katarzyna59 26.08.2013 08:43
bardzo lubię
adelajda 25.08.2013 16:46
pyszne ciasto !
Halina14 21.08.2013 14:44
wygląda i smakuje super
jeta72 08.08.2013 14:16
wygląda smakowicie :-)
Wafelek2601 23.07.2013 21:46
Uwielbiam kruche ciasta w każdej postaci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat