kruche z dżemem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 gr.
  • margaryna

    200 gr.
  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • sól

    1 szczypta
  • otarta skórka z

    pół cytryny
  • dżem truskawkowy

    1/2 słoika
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kruche z dżemem foto
mąkę przesiać na blat i posiekać z margaryną ,do żółtek dodać otartą skórkę z cytryny (pół cytryny)szczyptę soli i wymieszać ,dodać do mąki i zagnieść ciasto ( dość szybko)
do lodówki na pół godziny
przygotować 2 foremki ja użyłam w kształcie serca
Krok 2 - kruche z dżemem foto
ciasto rozwałkować i wykrawać serca ,jedne pełne a drugie wycięte >serce w sercu
Krok 3 - kruche z dżemem foto
pieczemy w temp.180 stopni 10-15 minut
Krok 4 - kruche z dżemem foto
po ostudzeniu smarujemy dżemem i zlepiamy
Krok 5 - kruche z dżemem foto
posypujemy cukrem pudrem
Krok 6 - kruche z dżemem foto
smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andrzej8 05.10.2013 20:12
smakowicie wygląda
mufinka79 05.10.2013 18:24
Bardzo ładnie się prezentują, super ciacha :)
ana1 05.10.2013 17:45
cudne ciacha
Pyszota 05.10.2013 16:55
bardzo lubię takie ciacha
aniagdz 05.10.2013 16:25
+ za własne kruche;) wyglądają b.smacznie;)
elka72 05.10.2013 15:20
Smaczniutkie i bardzo ładnie się prezentują:)
dodi 05.10.2013 14:49
smakowicie wyglądają
WiktoriaGotuje 05.10.2013 14:36
świetny przepis
2milutka 05.10.2013 13:52
jak ładnie wyglądają;)
Lis 05.10.2013 13:39
Apetycznie wyglądają:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat