Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche serowo-owocowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 1/2 szklanki
cukier puder 3/4 szklanki
margaryna 200 gram
śmietana 2 łyżki
żółtko jajek 3 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
twaróg 70 dkg
masło 100 gram
białko 3 sztuki
cukier puder 3/4 szklanki
cukier waniliowy
aromat pomarańczowy kilka kropli
agrest 1 szklanka
wiśnie bez pestek 1 szklanka
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche serowo-owocowe

Ser: Masło ucieramy z cukrami oraz aromatem na puszystą mase, dodajemy po 1 żółtku, następnie dodajemy powoli twaróg i miksujemy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną piane i dadajemy do masy serowej delikatnie mieszając. Ciasto z lodówki rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę (25/35) wysmarowaną tłuszcze i obsypaną bułka tartą, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 15 min aż ciasto się delikatnie zrumieni, następnie układamy owoce, na wierzch łyżką nakładamy porcje masy serowej. Na góre ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto zamrożone. Pieczemy 45-50 min w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.02.2014 06:54
ciasto rewelacja,pyszności
Malinka 20.11.2013 12:07
Dal mnie super ciacho!
pestka 18.11.2013 14:20
widać, że smaczne
Dorota37 08.11.2013 14:35
pyszne ciacho
Beatris 02.11.2013 14:40
Bardzo smakowite ciasto.
monisia1977 02.11.2013 10:46
super ciacho
agnieszka214 02.11.2013 09:33
wyglada super
iwi 02.11.2013 07:46
Wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak