Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Kruche serduszka z kawałkami czekolady

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
225 gram
masło
100 gram
cukier drobny
100 gram
mleko
1 łyżka
żółtka jaj
2
czekolada
kawałki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche serduszka z kawałkami czekolady

Przepis pochodzi z mojego prywatnego bloga: http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2010/03/kruche-serduszka-z-kawakami-czekolady.html


Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Rozwałkowujemy ciasto i wycinamy dowolne ciastka. Pieczemy w około 200 stopniach Celsjusza. Pieką się bardzo szybko, więc należy pilnować ciastek, żeby się nie przypaliły.

Można posypać cukrem pudrem. Trzymamy ciasteczka w metalowej puszce, aby były dłużej świeże.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 15.01.2012 16:41
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak