Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche Rybki :)

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 gram
mąka 300 gram
żółtko jajek 2 sztuki
cukier puder 5 łyżek
ewentualnie kakao łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche Rybki :)

+ 4 kostki czekolady białej, groszki na oczy i flamastry spożywcze (lub lukry w tubkach)



Z podanych składników zagniatamy ciasto i schładzamy przez 30 min w lodówce. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na cienki placek. Wycinamy foremką kształt rybki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Radełkiem możemy zrobić 3 fale przed ogonem rybek. Pieczemy w temp 190st aż nabiorą ładnego koloru. Studzimy.

Białą czekoladę rozpuszczamy i przyklejamy na nią groszki jako oczy. Czarnym flamastrem rysujemy kropeczki, a lukrami ozdabiamy wgłębienia, które zrobiliśmy radełkiem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak