Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche paszteciki z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
masło 4 łyżki
cukier 1 łyżeczka
smalec 1 łyżeczka
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
jajko 1 szt.
Składniki nadzienia:
grzyby leśne 50 dag
cebula biała 1 szt.
bułka czerstwa 2 szt.
tłuszcz 2 łyżki
jajko 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche paszteciki z grzybami

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto na stolnicy i cienko rozwałkować na prostokąt.
Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić i udusić na tłuszczu z cebulą.
Krok 1 - Kruche paszteciki z grzybami foto
2
Następnie zmielić lub dokładnie wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, 1 jajem i całość przyprawić do smaku.
Krok 2 - Kruche paszteciki z grzybami foto
3
Wyłożyć farsz grzybowy na rozwałkowane ciasto.
Krok 3 - Kruche paszteciki z grzybami foto
4
Zwinąć jak roladę.
Krok 4 - Kruche paszteciki z grzybami foto
5
Pokroić na paszteciki. Posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor przez 25 minut w temperaturze 190 stopni.
Krok 5 - Kruche paszteciki z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 21.09.2014 11:39
na pewno dobre
Anna169Hosz 18.09.2014 13:17
Apetycznie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak