Kruche paszteciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • pieczarki

    30 dkg
  • cebula

    2 sztuki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    wg uznania
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kruche paszteciki foto
Pieczarki oczyszczamy, dokładnie płuczemy i ścieramy na tartce. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy starte pieczarki i cebulkę, dusimy, następnie doprawiamy curry, solą i pieprzem.
Krok 2 - Kruche paszteciki foto
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty (wielkość wg uznania), następnie nadziewany kwadraty i sklejamy. Brzegi 'wykańczamy' za pomocą widelca.
Krok 3 - Kruche paszteciki foto
Tak przygotowane paszteciki wykładamy na wysmarowanej blaszcze.
Krok 4 - Kruche paszteciki foto
Pieczemy 15-20 min. w 180 stopniach.
Podajemy do barszczyku.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mewilla 23.01.2013 21:07
rewelacyjne
Ela6 10.01.2013 19:41
Świetnie wyglądają :)
Betka 07.01.2013 20:45
mmm rewelacja;)
Poison1988 17.12.2012 06:42
super :)
Noruas 16.12.2012 21:38
mhmm.. smaczoności
V_kuchareczka 16.12.2012 21:21
super
czekoladka_m 16.12.2012 21:05
Ja też robię zawsze na święta ale na cieście drożdżowym:)
Joannasz3190 16.12.2012 20:55
Muszę koniecznie wypróbować :)
Lemon 16.12.2012 20:47
pyszniutkie
Elżbieta17 16.12.2012 20:42
smaczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat