Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche paszteciki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pieczarki 30 dkg
cebula 2 sztuki
Przyprawa curry orientalna Prymat wg uznania
sól do smaku
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche paszteciki

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyszczamy, dokładnie płuczemy i ścieramy na tartce. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy starte pieczarki i cebulkę, dusimy, następnie doprawiamy curry, solą i pieprzem.
Krok 1 - Kruche paszteciki foto
2
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty (wielkość wg uznania), następnie nadziewany kwadraty i sklejamy. Brzegi 'wykańczamy' za pomocą widelca.
Krok 2 - Kruche paszteciki foto
3
Tak przygotowane paszteciki wykładamy na wysmarowanej blaszcze.
Krok 3 - Kruche paszteciki foto
4
Pieczemy 15-20 min. w 180 stopniach.
Podajemy do barszczyku.

Smacznego!
Krok 4 - Kruche paszteciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mewilla 23.01.2013 21:07
rewelacyjne
Ela6 10.01.2013 19:41
Świetnie wyglądają :)
Betka 07.01.2013 20:45
mmm rewelacja;)
Poison1988 17.12.2012 06:42
super :)
Noruas 16.12.2012 21:38
mhmm.. smaczoności
V_kuchareczka 16.12.2012 21:21
super
czekoladka_m 16.12.2012 21:05
Ja też robię zawsze na święta ale na cieście drożdżowym:)
Joannasz3190 16.12.2012 20:55
Muszę koniecznie wypróbować :)
Lemon 16.12.2012 20:47
pyszniutkie
Elżbieta17 16.12.2012 20:42
smaczne:)
Konczi 16.12.2012 20:34
zjadłabym takiego pasztecika

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak