Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche faworki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
żółtko jajek 5 szt
śmietana 4 łyżki 22%
spirytus 1 łyżka
cukier puder do posypania
olej do smażenia
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche faworki

Kroki postępowania

1
mąka, żółtka, śmietana,sól- zagniesc jednolite ciasto
Krok 1 - Kruche faworki foto
2
gotowe ciasto tłuczemy wałkiem lub podrzucamy ciastem dzieki czemu stanie się miękkie.
Krok 2 - Kruche faworki foto
3
Wałkujemy ciasto jak najcieniej i wykrawamy paski następnie pod kątem tworzac romby.
Krok 3 - Kruche faworki foto
4
robimy nacięcie w srodku i przeciągamy jeden róg.
Krok 4 - Kruche faworki foto
5
Smażymy w rozgrzanym oleju na rumiano, kilka sekund z kazdej strony.
Krok 5 - Kruche faworki foto
6
Odsączamy na ręczniku papierowym. ciepłe posypujemy cukrem pudrem.



Smacznego :)
Krok 6 - Kruche faworki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.03.2016 13:46
bardzo lubię
Bernadeta1 08.03.2016 19:23
smaczne faworki
Mama niejadka 28.02.2016 20:50
Super deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak