Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z rabarbarem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 280 gram
migdały 100 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 2 sztuka
cukier puder 80 gram
płatki migdałowe 3 łyżka

Rabarbar

rabarbar 400 gram
cukier 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z rabarbarem

Mąkę, tarte migdały, proszek, cukier puder, miękkie masło i żółtka zagnieść.
2/3 ciasta włożyć do formy i ugnieść, upiec w 180' aż placek lekko się zarumieni.

Rabarbar obrać i drobno pokroić wymieszać z cukrem.
Owoce wyłożyć na ostudzony spód, posypać całość pozostałym ciastem.
Piec ok. 30 minut, pod koniec posypać płatkami migdałowymi.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 03.05.2016 22:49
Cudowny wiosenny smak!
Ada-Gaba 02.07.2014 20:08
z migdałami i rabarbarem, raj dla podniebienia
mufinka79 24.05.2014 20:50
Uwielbiam takie ciasto, pysznie:)
Jadwiga/Jaga85 24.05.2014 14:26
Bardzo, bardzo apetycznie!!!
Aleksandra/Olcia 24.05.2014 12:18
piękne zdjęcia
gosia56 24.05.2014 11:01
super ciasto;)
Noruas 24.05.2014 11:01
ciekawy pomysł na rabarbar :)
ao_12 24.05.2014 10:16
pyszne ciasto ;)
Wacław 24.05.2014 09:46
apetyczne ciacho :-)
pestka 24.05.2014 09:37
bardzo smaczne
Renata9 24.05.2014 09:26
świetne to ciacho, bardzo lubię rabarbar
Agnieszka-87-25 24.05.2014 08:44
coś pysznego
cukiereczek 24.05.2014 07:37
proste,smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak