Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z budyniem i śliwkami

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 gram
margaryna 250 gram
żółtko jajek 2 sztuka
cukier puder 3 łyżka
śmietana 2 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śliwki
budyń 1 opakowanie
mleko 500 ML
cukier 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z budyniem i śliwkami

Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę, dodać żółtka, margarynę i śmietanę. Wszystko posiekać drobno nożem i zagnieść szybko ciasto. Gdyby się za bardzo kleiło dosypać mąki. Ciasto zawinąć w folię i odstawić na 30 minut do lodówki.

Budyń ugotować wg. przepisu na opakowaniu.

Schłodzone ciasto rozwałkować nie za cienko i wyłożyć nim formę, wyłożyć na nie zimny budyń i pokrojone owoce, oprószyć cynamonem.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180' ok. 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.01.2015 10:45
podoba mi się :)
Kuchenka 27.06.2013 15:34
fajnie wygląda od góry
AURELKA 05.12.2012 12:04
znakomite
Kuchareczka2 05.12.2012 11:56
uwielbiam takie ciasta
Noruas 05.12.2012 11:27
oj, wygląda przepysznie
jozefinach 05.12.2012 10:07
Piękne ciacho.
V_kuchareczka 05.12.2012 09:44
Rewelacja
Piotr-21 05.12.2012 09:31
smaczne
Paolcia 05.12.2012 09:28
pięknie wygląda :)
Magula 05.12.2012 09:14
wygląda bardzo apetycznie
Barbara/zuza22_85 05.12.2012 09:07
fajne
bietka 05.12.2012 08:52
pychota
artur7 05.12.2012 08:30
pyszne
Mysiunia 05.12.2012 08:22
ciasto bardzo ładnie się prezentuje :)
Justyna28 05.12.2012 08:14
fajne
Beata61 05.12.2012 07:12
jak zwykle jestem pod wrażeniem prezentacji, gratulacje ! :)
aisoglam 05.12.2012 06:22
Bardzo ładnie wygląda to ciasto, fajnie zaplecione brzegi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak